26 Mart 2016 Cumartesi

Kuantum Yaşam Koçluğu Nedir?



Koçluk, bireylerin yaşamdaki farkındalığını arttırarak kişinin potansiyelini fark etmesini sağlayan, yaşamındaki maksimum performansı yakalayabilmesi amacı ile olasılıklara ve hedeflere odaklanan planlı bir gelişim sürecidir.
Koç, kişinin yol arkadaşıdır. Kişinin alışmış olduğu davranışları, düşünce yapısını, bakış açısını zorlayarak, becerilerini geliştirmesi konusunda kişiye yol gösterir. Koç kişinin iç kaynaklarına ve mükemmelliğine inanır. Dolayısıyla kişiye kesinlikle fikir vermez ve kişinin cevaplarını kendisinin bulmasına yardımcı olur.
Kuantum Yaşam Koçu kişinin geçmişini ve geleceğini bir bütün olarak ele alır. Kişinin kendini yeniden arzu ettiği şekilde yapılandırmasını ve yaşamını yeniden programlamasını sağlayan teknikler kullanarak, kişiyi içinde bulunduğu mutsuz ya da negatif ruh halinden daha mutlu ve pozitif duygu durumuna taşımayı amaçlar.
Kuantum Yaşam koçluğu kişinin içinde bulunduğu ruh halini, kişinin inanç ve düşünce sistemine bağlar. Kişinin geçmişten getirdiği olumsuz inanç ve davranış kalıpları değişmediği sürece benzer olayları tekrar tekrar yaşaması olasılığının çok yüksek olduğunu düşünür. Kişinin farkındalığını arttırmayı ve böylece hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmayı amaçlar. Düşünce yapısını, davranış kalıplarını ve inançlarını belirleyerek, belirli tekniklerle bu inançların dönüşmesine yardımcı olur.  Kişinin unuttuğu ya da farkında olmadığı güçlü yanlarını yeniden keşfetmesine yardım eder. Kişideki mevcut potansiyelin, maksimum düzeyde açığa çıkmasını hedefler. Kişi ruh, beden ve zihin sağlığı dengede olduğunda hayatında doğru frekansı yakalar ve mutlu olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli. Şimdiden teşekkür ederim =)